STUDIEGROEP VERDUURZAMEN
De studiegroep Verduurzamen van de Kring Andragologie Amsterdam bespreekt literatuur en praktijken van verduurzamen als voorbeelden van het begeleiden van sociale veranderingsprocessen met als doelen verdere kennisontwikkeling en –verspreiding en een bijdrage leveren aan verduurzaming.
Dat gebeurt door publicaties, symposia, kennislunches, stimuleren van onderzoek en bijdragen aan presentaties door andere alumnikringen van de UvA. (zie hieronder)
Leden van deze studiegroep zijn: Gerrit Kappert, Margreeth Broens, Cor van Dijkum, Dinie Goezinne, Dhian Sioe Lie, Niko Manshanden (situatie op 25.11.22), allen andragoloog. Tezamen hebben ze theorie- en praktijkervaring op vele terreinen: natuurwetenschappen, complexiteit, praktische filosofie, organisatieadvies, medezeggenschap, samenlevingsopbouw, volwasseneneducatie (vooral leven lang leren), burgerparticipatie, relatie stad-platteland enz.
Verduurzamen is een complex proces. Het vergt velerlei soorten kennis, inzicht en handelingscompetenties. Mede daarom werkt de groep samen met andere studiegroepen van de Kring Andragologie, (onder andere door personele unies) met name PION (Innovatie in Praktijkonderzoek) en de studiegroep Leven Lang Leren.
Resultaten:
Het boek Naar een Leefbare Aarde, Verduurzamen vanuit Veranderkundig Perspectief, geschreven door Gerard Donkers (toenmalig lid van de studiegroep Verduurzamen) in samenwerking met Kring Andragologie UvA, Uitg. Stichting De Parel, 2021. Hierin verwerkte hij mede het hieronder genoemde symposium op 28 november 2019.
04-11-2-21 Symposium “Veranderwegen naar een leefbare aarde: een waarde geladen zoektocht?” Een uitgebreid verslag kunt u hier vinden.
28-11-2019 Verduurzamen vanuit een sociaal veranderkundig perspectief. Voor een uitgebreid verslag kijk u hier.
Contact:
Heeft U vragen (bv. naar aanleiding van de bovengenoemde verslagen van de symposia) en/of suggesties en/of wilt u op de één of andere manier bijdragen aan de activiteiten van de studiegroep Verduurzamen, mail dan naar Verduurzamen@andragologie.org